Antonijeva dijeta: Veoma efikasna i brza – smršajte 2 kg sedmično

Antonijeva dijeta se pojavila 1930-ih i sastoji se od jedenja samo jedne kategorije hrane dnevno. Stvorio ju je čovek po imenu Antoni, a svoj vrhunac ova dijeta dosegla je 1950-ih.

Njegov princip, vrlo jednostavan, je “disocirati” hranu. Zapravo, odvojena ishrana smatra da svaka hrana – ili svaka porodica hrane – koja se konzumira odvojeno ili izolirano, ne čini vas debelima. Međutim, čim kombinujemo dve različite namirnice zajedno, dobili bismo na težini.

Advertisements

Kako deluje Antonijeva dijeta?

Načelo razdvojene ishrane Antonijeve dijete je jesti samo jednu kategoriju hrane dnevno, 7 dana u nedelji. Na ovoj ishrani možete jesti sve i gotovo po volji, pod uslovom da izolujete hranu. Tako na primer ponedeljkom jedemo samo meso, a utorkom, na primer, samo povrće.

Jedenjem samo jedne vrste hrane apetit je zasićen. Smanjuje se apetit, a povećavaju se i količine zbog čega biste izgubili kilograme dovoljno brzo.

FOTO: PIXABAY

Antonijeva dijeta prednosti

Ova je dijeta vrlo jednostavna za razumevanje i uspostavljanje jer nam se svakodnevno govori što možemo jesti. Takođe je vrlo efikasna i brza. Tokom sedmice možete izgubiti do dva kilograma ako pravilno sledite dijetu.

Advertisements

Ravnoteža hrane vrši se tokom cele sedmice, tako da nema nedostataka (uvek pod uslovom da dijetu pratite samo sedam dana).

Kako slediti Antonijevu dijetu?

Za početak razdvojene ishrane, u skladu s Antonijevom metodom, potrebno je slediti ovo planiranje obroka, bez ograničenja količina.

  • Ponedeljak: Meso
  • Utorak: Voće
  • Sreda: Riba
  • Četvrtak: Povrće
  • Petak: Meso
  • Subota: Skrobna hrana
  • Nedelja: Jaja
FOTO: PIXABAY

Dijeta koja ima (previše) mnogo nedostataka

Antonijeva dijeta zahteva naglo zaustavljanje nakon sedam dana, kako bi se izbegao rizik od nedostatka. Dakle, ishrana ne osigurava fazu stabilizacije, što vrlo često dovodi do brzog povratka izgubljene kilaže, uz višak masnoće.

Advertisements

Tempo i princip ove dijete čini ju i dosadnim i teškim za slediti, posebno s društvenog stajališta. Tokom sedam dana ove dijete ne možete izaći na večeru ili pozvati prijatelje na večeru.

Štaviše, bilo bi neophodno, kao i za svaki režim ishrane, slediti ovu metodu za celi život i tako se odreći čitavog društvenog života sedmično svaki mesec. Teško ostvarivo.

Antonijeva dijeta takođe može uzrokovati umor, probavne smetnje i nedostatak mikronutrijenata (vitamina i minerala).

Ovu dijetu koja se zasniva na neravnoteži u telu treba slediti s oprezom i pod nadzorom doktora nutricionista.

PODELITE ILI POŠALJITE PRIJATELJIMA
Advertisements
Advertisements