Brazilska dijeta: Evo kako da skinite taj višak kilograma

Brazilska dijeta nije samo popularna, već se zna da je i vrlo delotvorna i održiva. Ovo su saveti za obezbeđivanje vašeg uspeha.

Pratite kalorije

Advertisements
FOTO: PIXABAY

To ne znači da bi kalorije trebalo da budu svaka vaša misao tokom dana. Da biste smršali, bez obzira na plan ishrane koji sledite, potrebno je konzumirati manje kalorija od onoga što inače sagorite tokom dana. Možete da posetite dijetetičara ili nutricionistu ako niste sigurni u svoj dnevni unos kalorija ili možete upotrebiti online kalkulator da biste dobili procenu.

Kada saznate svoj dnevni unos kalorija, nemojte previše razmišljati o tome. Pratite šta jedete, ali nemojte se nervirati ako unosite 200-300 kalorija više. Drugih dana ćete uneti malo manje kako bi ispratili plan.

Ne pijte alkohol!

FOTO: PIXABAY

Konzumiranje alkohola je siguran način da se uništi sav vaš naporan rad. Alkohol je napunjen kalorijama i ima malo ili nimalo nutritivne vrednosti.

Vežba

Advertisements
FOTO: PIXABAY

Ono što jedete čini 80% vašeg uspeha, a ostalih 20% vežbanje. Bez obzira na to, uključivanje vežbanja u svoju svakodnevnu rutinu i pridržavanje brazilske ishrane, vaše telo će pretvoriti u peć za sagorevanje masti.

Prepustite se telu

FOTO: PIXABAY

Vašem telu je potrebno vreme da preradi ono što jedete. Pokušajte da ga ne opterećujete previše često jedući. Najbolje mu je dati nekoliko sati između obroka za bolju probavu.

Pratite svoje rezultate

FOTO: PIXABAY

Ne oslanjajte se samo na skalu. Telo je vrlo čudna stvar i ako vidite da imate dva kilograma više zbog zadržavanja vode ili bilo kog drugog razloga, to može oslabiti vaš entuzijazam u deliću sekunde.

Advertisements

Nabavite sebi krojački metar i izvršite merenja oko područja poput struka, bokova, zadnjice i bedara. Pregledajte svoje rezultate nakon nekoliko nedelja i bićete prijatno iznenađeni – i motivisaniji!

Fotografije su takođe odličan vizuelni prikaz vašeg napretka i nešto na šta možete gledati sa osmehom.

Pročitajte višeBrazilska dijeta topi kilograme: Evo kako da smršate 12 kg

PODELITE ILI POŠALJITE PRIJATELJIMA
Advertisements
Advertisements