Skip to content
Home » Dijeta za neveste ili posebne prilike: Evo kako do savršene linije za venčanje

Dijeta za neveste ili posebne prilike: Evo kako do savršene linije za venčanje

  Da li imate posebnu priliku u svom kalendaru kada treba da izgledate najbolje? Da li se udajete, trebate prisustvovati posebnom događaju, ili samo idete na maturu, dijeta za neveste će vam pomoći da dostignete cilj. Ovaj plan za mršavljenje će vam pomoći da izgledate fantastično na veliki dan.

  Šta je dijeta za neveste?

  Dijeta za neveste je specijalno dizajniran plan ishrane da vam pomogne da izgubite kilograme i ostanete zdravi tokom uzbudljivog, ali stresnog perioda u svom životu. Ovo nije vreme kada treba da koristite popularne prolazne dijete.

  Advertisements

  Umesto toga, zadovoljite vaše svakodnevne potrebe za kalorijama sa čistom hranom: sveže voće, sveže povrće, nemasno meso, mlečni proizvodi sa malo masnoće, žitarice i malo količine zdrave masti. Pametano planiranje plana ishrane će osigurati da ostanete zdravi i blistavi za vaš poseban dan.

  Dijeta za neveste osnove

  • Izbegavajte prerađenu hrane
  • Ograničite ili eliminišite hranu sa dodatkom šećera
  • Izbegavajte zaslađene ili veštački zaslađene napitke
  • Odustanite od skrobastih ugljenih hidrata kao što su beli hleb ili beli pirinač
  • Pijte puno vode
  • Zaboravite na alkohol

  Nije važno da li ste mlada, deveruša, majka neveste, ili uopšte ne učestvujete u svadbi. Ovi saveti će vam pomoći da se oslobodite viška kilograma i spremni dočekati taj poseban događaj koji imate na umu.

  Advertisements

  Jedite ono što vam najviše odgovara

  Ovo je kratkoročan plan, tako da nema potrebe za kreativnim komplikovanim receptima i nepoznatim sastojcima. Jedite ono što znate i ono što vam najviše odgovara.

  Advertisements

  Potrebna ideja? Šargarepe, banane, jabuke ili bobice za grickalice. Roštilj, morski plodovi ili domaći ćureći hamburgeri za večeru. Jedite jaja, belanca ili nemasno mleko, za doručak. Kada je neophodno da ste u pokretu staviti zdrav snek-bar u svoju torbici, tako da ne dođete u iskušenje.

  Pazite na kalorije

  Ako zaista jedete samo hranu čisto zbog jedenja, verovatno nećete morati da računate kalorije da biste bili sigurni da jedete pravi broj kalorija. Iznenadili biste se koliko kalorija eliminišete kada iz ishrane uklonite beli skrob, dodani šećer i alkohol.

  Ali samo da biste bili sigurni, držite dnevnik hrane (ako je moguće) tokom prve nedelje kako biste bili sigurni da jedete pravu količinu. Takođe možete da uložite u alat za praćenje aktivnosti kako biste iz dana u dan pratili svoj energetski bilans ili koristili neku od besplatnih aplikacija za praćenje hrane.

  Povećajte fizičku aktivnost

  Advertisements

  Za najbolje rezultate kombinujte dijetu za neveste sa povećanom fizičkom aktivnošću. Ako nemate plan vežbanja, ne brinite. Ne morate naporno vežbati da bi ovaj plan uspeo. Ali pokušajte da se bavite nekim fizičkim aktivnostima svaki dan. Ovo može uključivati brzu šetnju, kratko trčanje ili treninge snage kod kuće.

  Ako trenutno vežbate, dodajte malo aktivnosti u svoj raspored. Na primer, ako trenutno vežbate tri dana nedeljno, povećajte ga na pet. Ako vežbate većinu dana u nedelji, dodajte kratku šetnju ujutru ili uveče kako biste pojačali metabolizam.

  Pokušajte da ne radite previše. Najgore što bi se moglo dogoditi je da previše radite i budete izgoreli ili povređeni. Jednostavnim povećanjem nivoa aktivnosti, telo izbacite iz sebe i počnete sagorevati više masti.

  Zakažite pripremni dan

  Vaš raspored će biti užurban kada planirate venčanje. Ne očekujte da ćete svaki dan imati dodatnog vremena za pravljenje zdravih obroka ili za pripremu zalogaja. Umesto toga, uzmite jedan dan svake nedelje i pripremite sve namirnice unapred za nedelju.

  Napunite grickalice sa povrćem. Na roštilju dodajte ćuretinu ili pileće pite. Napravite tvrdo kuvana jaja. Uverite se da imate spremnu vodu u pokretu. Nabavite svoj frižider s voćem za trenutke kada se javi potreba za slatkišima.

  Živnite malo

  Advertisements

  Ne biste trebali uzimati celi dan varanja, ali možete pojesti jedan obrok. Potpuni dan varanja može vam dodati stotine ili čak hiljade kalorija u vaš sedmični unos i nadoknaditi bilo koji kalorijski deficit koji ste možda zaradili. Ali varanje će vam verovatno pomoći da zadržite plan.

  Mnogi popularni planovi ishrane omogućavaju dan ili dva kada možete jesti šta hoćete. Za razuman dugoročni plan. Ali budući da je vaš cilj kratkoročan, zadržavajte se popustljivosti jednim obrokom.

  Prednosti plana nevesta dijete

  Naravno, najveća korist od dijete za nevestu je što biste trebali izgubiti kilograme za dan svog venčanja. A to je krajnji cilj, zar ne? Ali postoje i dodatne prednosti.

  • Blistava koža, nokti, kosa. Kada svojoj ishrani dodate zdravo voće i povrće, dobijate neophodne hranjive sastojke za zdravu kožu, zdravu kosu i zdravije telo. Naravno, da biste mogli zanemariti ove hranljive sastojke i ići na neku popularnu brzu dijetu, ali ko želi da na njihovim venčanim fotografijama izgleda mršavo i bledo? Dobro zaokružena dijeta pomoći će vam da izgledate bujno na taj veliki dan.
  • Nema gužve, manje stresa. Ovim planom jedete dosta hrane. A ako se sećate da kupujete samo u delu sa proizvodima, mlečnim delomili na mesari/ morsku hranu, kupovina namirnica trebalo bi da bude kratka.
  • Dugoročno zdravlje. Šta je se*si od lepe neveste? Zdrava medena nevesta i fit, srećna novopečena nevesta. Nakon što se pridržavate plana čistog jedenja nekoliko nedelja pre venčanja, možda ćete jednostavno ustanoviti da je to plan na koji se možete držati celog života. Ako ne, malo opustite plan kako biste omogućili plan ishrane 80/20.

  Vaš dan venčanja biće jedan od najvažnijih dana u vašem životu. Ne rizikujte sa vrlo niskokaloričnom dijetom. Koristite dijetu za neveste kako biste potaknuli gubitak kilograma venčanja, tako što ćete jesti dobro i ostati zdravi, tako da ćete šetati oltarom s pouzdanim, blistavim sjajem.

  Advertisements
  Advertisements