EVO KAKO DO RAVNOG STOMAKA: Odlična dijeta za skidanje sala sa stomaka

Jedite masti i gubite kilograme. To je obećanje dijete za skidanje sala sa stomaka. Plan ishrane je usmeren na mononezasićene masti koje dobijate iz maslinovog ulja, orašastih plodova i druge biljne hrane.

Autori tvrde da za 32 dana možete izgubiti do 15 kilograma i izbaciti masnoću stomaka prateći njihov plan:

Advertisements
  • Jedite 400 kalorija po obroku, četiri puta na dan (dnevno ukupno: 1.600)
  • Ne budite duže od 4 sata bez jela
  • Jedite mononezasićene masti pri svakom obroku

Namirnice za ravan stomak

  • Hrana koja vas može učiniti gipkim, poput pasulja, brokolija i luka
  • Ugljeni hidrati poput testenine, banane i đevrek
  • Voda pomešana sa korenom đumbira, krastavcem, limunom i listovima mente
FOTO: PIXABAY

Dijeta se odbacuje malo nakon 4 dana. I dalje ćete  jesti često i uključivati nezasićene masti. Prva 4 dana su veoma restriktivna. Nakon toga, morate pojesti 400 kalorija svaka 4 sata i uz svaki obrok unositi nezasićene masti. Ako imate zauzet ili nepredvidiv raspored ovo može da bude izazovno.

Dijeta uključuje recepte, ideje za užinu i savete za naručivanje brze hrane.

Vežba nije obavezna. Ali knjiga uključuje i “vežbe za ravan stomak” za podršku ishrani.

Ne bi trebalo da dodate so nečemu što kuvate. Još morate proveriti nalepnicu na drugim namirnicama da biste videli koliko soli imaju.

Jedite mononezasićene masti pri svakom obroku i pazite na količine svojih porcija da ne biste uneli previše kalorija.

Advertisements
FOTO: PIXABAY

Da li je ova dijeta efikasna?

Velike su šanse da ćete izgubiti kilograme ako pojedete samo 1.600 kalorija dnevno. Ali izgubiti 15 kilograma za 32 dana, to je veliki potez.

Da biste to učinili i izgubili masnoću (ne vodenu težinu), svaki dan trebalo bi da smanjite ishranu na oko 1.600 kalorija! To biste mogli učiniti tako da jedete manje i povećate vežbu.

Takođe nema ničeg čarobnog u načinu ishrane koji će dovesti do ravnog stomaka. Nezasićene masti nemaju nikakav poseban efekat na stomak. Svaka dijeta koja smanjuje kalorije i dovodi do gubitka kilograma, umanjiće vaš stomak zajedno sa ostalim delovima tela.

Dijeta takođe preporučuje da smanjite hranu sa visokim vlaknima poput pasulja i brokolija.

Advertisements

Ako vas ova dijeta na kraju natera da sledite mediteransku dijetu, onda je to dobra stvar. To je dobitna strategija i ona koja je u više medicinskih studija povezana sa gubitkom kilograma.

Uklanjanje zasićenih masti (vrsta koja se najčešće nalazi u životinjskim proizvodima poput mesa) i zamena mononezasićenih masti je nesumnjivo dobra stvar. Pomaže u smanjenju LDL „lošeg“ holesterola i šansu za srčani i moždani udar. Tako da je dobar pristup za one koji imaju dijabetes, visok krvni pritisak, visok holesterol ili srčane bolesti.

Ako imate dijabetes, trebali biste pokušati ovu dijetu samo pod pažnjom svog lekara. Moraćete da sarađujete zajedno da biste nadgledali nivo šećera u krvi, tako da šećer u krvi ne pada previše.

Ako niste spremni za veliku promenu ishrane, potražite neki drugi plan ishrane. Ekstremno smanjenje kalorija u ovoj dijeti verovatnije će vas ostaviti obeshrabrene.

PODELITE ILI POŠALJITE PRIJATELJIMA
Advertisements
Advertisements