Horoskop dijeta: Evo kako da izgubite višak kilograma prema svom horoskopskom znaku

Da li ste znali da je svaki horoskopski znak povezan sa određenim delovima tela? Istina je! A to znači da kompatibilnost horoskopa može otkriti upravo koje vrste hrane treba da više ubacite u svoju ishranu i koje treba izbegavati.

Zašto ne odbaciti najnoviju, najveću, najskuplju dijetu koja vam se nudi u ovom trenutku i umesto toga krenuti sa dijetom prilagođenom za vaš horoskopski znak.

Advertisements

Svaki znak ima neke osnovne osobine ličnosti koje se mogu uravnotežiti i pratiti neke opšte smernice ishrane.Ovo nisu teška pravila, ali biće vam od velike pomoći da budete svesni. Hajde da počnemo!

Kompatibilnost horoskopskog znaka sa hranom

Slično kao i kompatibilnost horoskopa u ljubavi, i određeni znakovi zodijaka završavaju gravitacijom prema određenoj hrani. Možda se udarate po glavi pitajući se kako u astrologiji i vašoj ishrani mogu biti povezani. Za početak razmislite o četiri elementa u koja je svaki horoskopski znak grupiran.

Advertisements

Pošto su znakovi vatre vruća glava, njihovi metabolizmi reaguju tako što često udaraju u visoku brzinu i brzo izgaraju kroz hranu. Kao rezultat toga, Ovnovi, Strelci i Lavovi mogu brzo da se istroše ako nisu jeli i mogli bi postati razdražljivi kada konzumiraju previše kofeina.

Sa druge strane, postojani, stabilni zemaljski znakovi su zloglasni zbog svoje ljubavi prema luksuzu i mogu pasti u letargiju. Budući da su Bikovi, Jarčevi i Device po prirodi niskoenergetski, mogli bi imati koristi od unošenja više voća i zelenila u svoju ishranu, i gotovo uvek mogu koristiti malo više kofeina.

Advertisements

Prema kompatibilnosti horoskopa, vrsta hrane koju jedete može vam pomoći da uravnotežite telo i mentalno zdravlje, što znači da možete u potpunosti iskoristiti prirodne snage vašeg horoskopskog znaka, dok se istovremeno borite i poboljšavate svoje slabe tačke.

Počnimo s osnovama pre nego što pređemo na detalje.

Vodenim znakovima (Rak, Škorpija i Ribe) biće potreban balans kuvane i sirove hrane da bi ostali zdravi.

Zemaljski znakovi (Jarac, Bik i Devica) dobro se slažu sa sirovom hranom, ali treba izbegavati tešku hranu za kojom oni obično žude.

Vazdušni znakovi (Blizanci, Vaga i Vodolija) trebaju kuvanu, zemaljsku hranu da ostanu prizemljeni. Što više boja u ishrani ima vazdušni znak, to je bolje.

Advertisements

Vatreni znakovi (Lav, Ovan i Strelac) trebaju ugljene hidrate i proteine, tako da njihovi brzi metabolizmi imaju puno raspoložive energije za rad.

Sada hajde da proverimo kompatibilnost horoskopa za svaki horoskopski znak da otkrijemo šta bi svaki znak trebalo da pojede da bi danas dao sve od sebe i krenuo napred!

Vodolija

Vodolije su nezavisne duše koje imaju vodstvo, a ideje za kulturne revolucije su njihova specijalnost. Njihova originalnost može biti prihvaćena kada kažu istinu u onome što vole u ​​hrani, bez obzira na to što drugi jedu.

Dopustite sebi da istražite svoje nepce i probate hranu iz celog sveta. Što više izađete van okvira i isprobate nove ukuse i recepte, više ćete osećati taj osećaj lične moći i osećati nadahnuće za istraživanje novih ideja u životu. Isprobajte recepte iz drugih kultura sa sastojcima sa kojima niste upoznati ili idite u restorane u kojima ne znate koje su stavke na meniju.

Ribe

Zna se da horoskopski znak Ribe ide uz tok, što znači da mogu zaboraviti da dobiju pun spektar hranljivih sastojaka svakog dana. Toliko su navikli da prate svoje srčane želje da mogu zaboraviti da im telo traži vitamine i povrće.

Advertisements

Ako napravite naviku da pijete proteinske šejkove sa puno hranljivih sastojaka svaki dan, uspostavljanje ove male navike pomoći će vašem telu da bude u korak sa duhom. Takođe možete pokušati da postavite labava pravila za svoju ishranu koja vam i dalje omogućavaju slobodu, poput pokušaja da jedete barem malo zelenog povrća svaki dan.

Ovan

Paleo dijeta je ona koja bi bila sjajna za svakog Ovna, jer nudi veliku količinu proteina i čiste izvore goriva za vaš organizam. Paleo dijeta je odlična jer impulsivnom Ovnu daje jedan ili dva dana u nedelji da se prepuste svojim željama. Ovnovi mogu pratiti strogi režim, ali takođe vole da se zabave, mislimo da će vam ova vrsta visoko proteinske i biljne ishrane dati najviše energije i omogućiti vam da uživate u svojoj u hrani.

Paleo dijeta takođe sadrži malo rafiniranih šećera, što pomaže smanjenju šećera u krvi što može dovesti do razdražljivosti – nešto na šta Ovnovi moraju da paze. Budući da ćete možda trebati da jedete puno hrane da biste dobili dovoljno energije kako biste išli u korak sa svim svojim ciljevima, nedeljni ili mesečni post može vašem organizmu da pomogne da se resetuje i očisti od šećera koji ste pojeli tokom onih dana u sedmici kaka vam je dozvoljeno jesti sve.

Bik

Za praktičnog, prizemljenog Bik, važno je imati jasnu predstavu o tome koliko proteina, masti i kalorija treba da unosite da biste mogli da odaberete hranu. Obraćajući pažnju na proteine, zdrave masti i hranljive sastojke u svakom obroku, pružiće vam dobar okvir za čuvanje zdravlja. Uživaćete u optimalnoj energiji kada dobijete odgovarajuće količine “goriva”, a to vam može pomoći da prevladate svoju tendenciju da se prepustite slatkišima ili ugljenohidratnim namirnicama punih ukusa, ali opet ostavljate osećaj gladi za samo sat vremena.

Advertisements

Da biste sprečili želju za prerađenom hranom, koristite prirodno bilje i začine koji održavaju dobar ukus hrane. Zodijački znak Bika živi kroz njihova čula, tako da mali obroci tokom dana mogu vam pomoći da prevaziđete letargiju znaka Zemlje održavanjem svoje energije doslednom. Bik će uživati u redovnom jedenju obroka gustih hranljivim materijama, što će rezultirati vitkim strukom i boljim spavanjem! Pronađite zdrave recepte koje volite i koji bi vam se mogli svideti.

Blizanci

Dok zemaljski znak može jesti istu stvar svaki dan, jer se zaljubljuju u rutine, vazdušni znak Blizanci ima nezasitnu radoznalost i žudi za raznolikošću. Da biste se osećali dobro i ostali nadahnuti u svom danu, dozvolite sebi da isprobate nove vrste hrane i istražite nove restorane. Ako omogućite svojoj kreativnosti da istražuje nove namirnice, prihvatate svoju prirodnu sposobnost da rizikujete i naučite koja su vrata ka uspehu.

Budući da je u pitanju vazdušni znak, lako možete zaboraviti da jedete, zato u torbici ili automobilu čuvajte različite grickalice sa različitim ukusima, tako da možete redovno jesti i ostati prizemljeni. Budući da je poznato da imate dve strane, dozvolite sebi da se prepustite udobnoj hrani ili gurmanskoj zdravstvenoj ishrani.

Rak

Jedan od najintimitivnijih horoskopskih znakova, potrebe raka za ishranom mogu se menjati sezonski, jer su vrlo osetljivi na okolinu. Ako vas privlači voće i sirovo povrće tokom leta, ali tople supe i kari zimi, tako se i hranite jer je jaka intuicija vaš dar i to će vam doneti uspeh u svim životnim oblastima. Uživaćete u učenju kako da kuvate hranljive obroke koji nisu preteški. Izbegavajte gluten, prerađenu hranu, crveno meso i mlečne proizvode.

Najbolje ćete se osećati ako jedete mešavinu kuvanog povrća s niskom količinom ugljenih hidrata. Ishrana sezonskim povrćem i voćem i izbegavanje toksina poput alkohola pomoći će vam da imate najbolju energiju i podstaknete kreativnost. Supe, kari, salate, smuti i slabi proteini su vaš prijatelj.

Advertisements

Lav

Lavova poznata takmičarska linija može ih učiniti zdravima ako se druže sa zabavnim dijetalnim izazovima sa prijateljima. Ako vi i vaši prijatelji odlučite da izbacite rafinirani šećer, ograničite alkohol i izbacite svu prerađenu hranu, uživaćete u pobedi u ovoj dijeti i ne samo da ćete imati onaj “Ja sam pobedio” osmeh koji volite da nosite, već će vam i dati puno više pozitivne energije koju volite deliti gde god da odete.

Pošto imate tendenciju da budete u formi i želite da prisustvujete svakom događaju pod suncem, potrebna vam je sva energija koju možete dobiti. Izazovite svoje prijatelje da objavljuju svaki obrok i takmičite se za to koji je najzdraviji za nadahnuće, ali i da upotrebite onu motivacionu ličnost kojom morate da pomognete i vašim prijateljima da postanu zdravi! Uživaćete i u visokokvalitetnim suplementima koji se isključivo prodaju u prodavnicama zdrave hrane. Na kraju krajeva vi volite biti ona osoba koja će smisliti dobru ideju!

Devica

Jedna od najvećih prednosti Device je to što su njihove organizacione veštine povećane u poređenju s drugima. Device mogu videti sve pokretne delove i pronaći jednu stvar koja vuče ogroman sistem što znači da mogu popraviti stvari i uživati u tome. Ako želite uspeti u ishrani kao Devica, napravite plan.

To znači da kupujete tokom nedelje i pravite obroke pre vremena tako da znate da vašem telu dajete najbolji unos i kvalitet hrane na osnovu vašeg budžeta. Napravite grafikon koji prikazuje vaš dnevni, nedeljni i mesečni unos kalorija i kako to utiče na vaše zdravlje u oblastima energije, otpornosti na bolest i gubitak kilograma.

Postoje sjajne aplikacije za praćenje kalorija i zdravstvenih ciljeva. Vodite detaljan dnevnik ishrane da biste mogli da pratite kako možete poboljšati svoje zdravlje prilagođavanjem ishrane. Pratite koliko vežbate kako biste pronašli efikasnu količinu vežbi koja vam daje dobru energiju.

Advertisements

Vaga

Pošto imate vazdušni znak, najbolje je da ne preskačete obroke. Možete, međutim, da izaberete spore ugljene hidrate koji se oslobađaju tokom vremena, poput povrća, semenki i orašastih plodova, koji uključuju i orahovo ulje i seme.

Budući da biljke imaju malo kalorija u poređenju s prerađenom hranom, možete sebi dozvoliti da jedete više i pravite gozbe sa svojim prijateljima bez krivice. Takođe budite sigurni da jedete uravnoteženu ishranu jer će vam pomoći da zapamtite da održavate ravnotežu u životu.

Škorpija

Škorpije nikada ne jedu samo jedan kolačić ili samo jedan čips. Škorpije idu na sve ili ništa. Međutim, i vi želite da znate stvari na dubokom nivou, što znači da upoznavanje onoga što je u vašoj hrani može vam pomoći da napredujete.

Kada otkrijete odakle dolazi hrana i kako utiče na mozak i organe, pronađite šta vam daje dobru energiju, a šta ne na energetskom nivou. Ako se emocionalno povežete s hranom jer znate da dolazi sa lokalne male farme, bolje je pojesti je. Takođe možete biti hiper-svesni otrovanja ako pogledate sastojke i to će pomoći vašoj intelektualnoj strani da vas vodi do ispravnih izbora.

Advertisements

Organska hrana učiniće da se osećate dobro fizički i emocionalno. Kad pronađete dijetu koju volite, pridržavajte se je i niko neće moći da vas odgovori od nje jer imate tako sjajnu sposobnost da se fokusirate i budete odlučni.

Strelac

Baš kao što Strelac ima najbolju horoskopsku kompatibilnost sa znakovima koji im daju slobodu, i njihova ishrana mora biti ista. Zodijački znak Strelca je ozloglašen zbog odbijanja bilo kakvog strogog načina života koji je ograničen sa puno pravila. Da biste svoju ljubav prema avanturi očarali hranom, istražite ogromni svet biljaka i začina umesto ogromnog prerađenog sveta hrane.

Na taj način ćete se osećati kao da ograničavate sebe, ali i da uređujete kvalitet svojih izbora. Budući da Strelci imaju tako jaku nezavisnost, oni moraju biti u mogućnosti da biraju šta će jesti i kada da promovišu taj osećaj nezavisnosti. Strelac će uživati u održivim i etički proizvedenim proizvodima zbog svoje idealističke i saosećajne prirode.

Jarac

Kada je u pitanju šta je dobro da Jarci jedu, potrebna im je hrana koja će podržati njihovu disciplinovanu radnu etiku i oni moraju znati zašto ima smisla nešto pojesti. Jarci nisu tip koji jede trendi hranu, oni će jesti onako kako je svrha i zato što to ima smisla dugoročno.

Ako prouče šta će stvoriti zdravlje srca, dobar holesterol i manje upale ili probavne smetnje, znaće šta jesti. Budući da uvek imaju dugoročni plan, ješće stvari koje se uklapaju sa njima, što će najverovatnije biti dijeta sa visokim udelom belančevina i za to je potrebno malo vremena za pripremu.

Povrće koje će sniziti rizik od srčanih bolesti i održavati probavu redovnom je Jarčev izbor. Takođe vole da kupuju sezonske proizvode jer imaju najbolju cenu. Planirajte šta da jedete za narednu nedelju na osnovu troškova, zdravlja i, naravno, uživajući i otkrivajući od čega ćete se osećati najbolje.

Advertisements
Back to top