Hrono dijeta: Zdrav način ishrane – za 3 nedelje 8 kg manje

Očigledno nismo jedini koji vole vreme za doručak. Prema dr Delabosu, francuskom lekaru, ​​postoji određeno doba dana kada naše telo prirodno izlučuje hormone i enzime koji sagorevaju hranljive materije u različitim grupama hrane za energiju, umesto da ih skladište kao masnoću.

Ne samo da biste trebali gubiti kilograme i nikada se ne osećati gladni na hrono dijeti, već bi se vaše masnoće trebale preurediti i celulit nestati.

Advertisements

Ionako smo veliki ljubitelji francuskog stila ishrane – peciva, čokolade, sireva, oh la la! Zato dajemo šasnu hrono ishrani!

FOTO: PIXABAY

Hrono dijeta namirnice

Doručak: Jedite životinjske masti i cele žitarice. Prema dr. Delabosu, ​​naša tela izlučuju obilje enzima koji obrađuju masti i proteine kada se probudimo, tako da doručak može biti bogat mastima. Obrok sa hlebom, puterom, jajima, šunkom, kobasicama i sirevima. Ovaj obrok vas ispunjava tako da niste manje gladni tokom dana. Baget namazan sirom ili kajganom sa šunkom? Vredi ustati zbog doručka!

Ručak: Uglavnom belančevine (životinjske ili druge), zajedno sa skrobovim ugljenim hidratima poput pirinča, testenine, krompira ili pasulja. Bez povrća! Spremite ih za večeru. Prema lekaru, mineralne soli u povrću koje se jedu tokom dana uzrokuju debljanje i celulit. Prvi put smo čuli lekara koji ne preporučuje povrće!

Popodnevna užina: Pojedite malo biljnih masti: avokado, masline, orašasti plodovi, kikiriki puter, med ili 30 grama tamne čokolade – malo više od dve kašike. Ili voće.

Večera: Ovo je najlakši obrok dana, sa ribom, školjkama, mršavim mesom i osam kašika zelenog povrća.

Advertisements
FOTO: PIXABAY

Svakog dana možete popiti čašu ili dve crvenog vina ili šampanjca (ostala vina su previše slatka). Svake nedelje za dva obroka možete imati sve što želite. Možda taj dan da ostavite za kolače i peciva?

U osnovi, ideja je doručkovati kao kralj, ručati kao princ i večerati poput siromaha. Za nas je prerano reći da li ovaj sistem funkcioniše. Navodno može potrajati 6 do 8 nedelja da se mast odvoji ili preuredi.

Čini se da istraživanja potvrđuju da krupni plan doručka sa proteinima i ugljenim hidratima pomaže da se zadrži veća težina od ishrane sa niskim unosom kalorija.

U studiji univerziteta Virginia Commonvealth, žene koje su jele svoj najveći obrok za doručak, i dalje su mršavile osam meseci kasnije, u poređenju sa ženama na doručku sa malo masti i ugljenih hidrata (koje su do tada već počele da dobijaju na težini).

Teorija univerzitetskog istraživača o ovom gubitku kilograma mnogo je jednostavnija od dr Delabosa. Oni samo zaključuju da je veliki doručak duže držao žene da se osećaju punije, pa su jele manje kasnije!

Advertisements

Ne zaboravite da pijete puno vode tokom dana za optimalno zdravlje i gubitak kilograma.

PODELITE ILI POŠALJITE PRIJATELJIMA
Advertisements
Advertisements