Krastavac dijeta: Evo kako da izgubite do 7 kg za 7 dana

Izgubiti 7kg nedeljno jedući 5 obroka dnevno? Zvuči odlično. Kada se radi o super hrani za mršavljenje, najčešće se spominju limun, grejp, pa čak i celer. Ali možda smo zaboravili na moć krastavca.

Zapravo, to je ono što predlaže krastavac dijeta, novi plan koji sugeriše na to da možete izgubiti čak 7 kilograma za 7 dana jedući puno krastavaca. Dakle, ako volite krastavce i želite brzo da smršate, da li je ovaj plan vredan isprobavanja?

Advertisements
FOTO: PIXABAY

Evo šta treba da znate

Krastavci su, kao i sve povrće za salatu, hranljiva, niskokalorična hrana. Čitav krastavac sadrži samo 30 kalorija, gotovo 2 g vlakana i niz ključnih hranljivih materija, uključujući magnezijum, kalijum i vitamin C.

Ključna premisa dijete sa krastavcima je da konzumirate krastavce tokom svakog obroka i užine. Krastavci će vam pomoći da se napunite minimalnim kalorijama i osećajem sitosti, što na kraju dovodi do gubitka kilograma.

Visok sadržaj tečnosti i kalijuma u ​​krastavcima pomaže da telo izbaci višak tečnosti, što rezultira relativno brzim gubitkom brojki na vagi. Dozvoljeno je jesti drugo povrće za salatu, kao i nešto dobre masnoće putem maslinovog ulja ili semenki.

FOTO: PIXABAY

Kako izgleda dan na krastavac dijeti?

Advertisements

Dan na dijeti sa krastavcima sadrži jela na bazi krastavaca, kao i grickalice od krastavca. Na primer:

  • Doručak – smuti od krastavca
  • Užina- 1 krastavac i kriška sira
  • Ručak – salata od krastavca i tunjevine
  • Užina- sok od krastavca i šačica orašastih plodova
  • Večera – salata od lososa i krastavaca

Nije opasno

Dobra stvar kod dijete sa krastavcima je da ona uključuje adekvatnu količinu namirnica bogatih proteinima, kao i neke dobre masti, što znači da nije opasna dijeta.

Ovo je jednostavno dijeta sa malo ugljenih hidrata, što objašnjava brzi gubitak kilograma jer se zalihe mišićnog glikogena u organizmu iscrpljuju tokom nekoliko dana. To takođe znači da je verovatno da će se brzo mršavljenje postignuto u početku brzo usporiti nakon nedelju ili dve, odnosno nakon prestanka dijete.

Ali…

Advertisements
FOTO: PIXABAY

Dugoročno, dijeta sa krastavcima verovatno neće zadovoljiti dnevne potrebe za nizom ključnih hranjivih sastojaka, uključujući kalcijum, vlakna, cink i vitamin B, kao što su unos mleka i integralnih žitarica u posebno malim ili čak nepostojećim količinama.

Drugi očigledan problem sa krastavac dijetom je da zahteva da imate izuzetno ograničen režim ishrane i onaj koji verovatno neće biti održiv na duži rok. Za neke, takvi fokusirani, restriktivni obrasci ishrane jednostavno podstiču restriktivni režim ishrane, u kojem se za kratko vreme pridržavaju ovog strogog režima, pre nego što se prejedu. To je samo jedan od razloga što su tako ograničeni režimi retki i što ih slabo promovišu.

Da li krastavac dijeta deluje?

FOTO: PRINTSCREEN

Svaka dijeta koja ograniči unos hrane na tako ograničen broj namirnica ili na tako malo ugljenih hidrata će uspeti, ali retko kad dugoročno.

Nažalost, ne postoji ništa posebno u vezi sa krastavcima koji će vam pomoći da sagorite veće količine masti ili brže smršavite nego što će dijetu nadograditi na bilo koju drugu biljnu salatu. I budimo iskreni, ko bi mogao jesti toliko krastavca više od dan ili dva?

PODELITE ILI POŠALJITE PRIJATELJIMA
Advertisements
Advertisements