Skip to content
Home » Krastavac dijeta: Evo kako da izgubite do 7 kg za 7 dana

Krastavac dijeta: Evo kako da izgubite do 7 kg za 7 dana

  Izgubiti 7kg nedeljno jedući 5 obroka dnevno? Zvuči odlično. Kada se radi o super hrani za mršavljenje, najčešće se spominju limun, grejp, pa čak i celer. Ali možda smo zaboravili na moć krastavca.

  Zapravo, to je ono što predlaže krastavac dijeta, novi plan koji sugeriše na to da možete izgubiti čak 7 kilograma za 7 dana jedući puno krastavaca. Dakle, ako volite krastavce i želite brzo da smršate, da li je ovaj plan vredan isprobavanja?

  Advertisements

  FOTO: PIXABAY

  Evo šta treba da znate

  Krastavci su, kao i sve povrće za salatu, hranljiva, niskokalorična hrana. Čitav krastavac sadrži samo 30 kalorija, gotovo 2 g vlakana i niz ključnih hranljivih materija, uključujući magnezijum, kalijum i vitamin C.

  Advertisements

  Ključna premisa dijete sa krastavcima je da konzumirate krastavce tokom svakog obroka i užine. Krastavci će vam pomoći da se napunite minimalnim kalorijama i osećajem sitosti, što na kraju dovodi do gubitka kilograma.

  Visok sadržaj tečnosti i kalijuma u ​​krastavcima pomaže da telo izbaci višak tečnosti, što rezultira relativno brzim gubitkom brojki na vagi. Dozvoljeno je jesti drugo povrće za salatu, kao i nešto dobre masnoće putem maslinovog ulja ili semenki.

  Advertisements

  FOTO: PIXABAY

  Kako izgleda dan na krastavac dijeti?

  Dan na dijeti sa krastavcima sadrži jela na bazi krastavaca, kao i grickalice od krastavca. Na primer:

  • Doručak – smuti od krastavca
  • Užina- 1 krastavac i kriška sira
  • Ručak – salata od krastavca i tunjevine
  • Užina- sok od krastavca i šačica orašastih plodova
  • Večera – salata od lososa i krastavaca

  Nije opasno

  Dobra stvar kod dijete sa krastavcima je da ona uključuje adekvatnu količinu namirnica bogatih proteinima, kao i neke dobre masti, što znači da nije opasna dijeta.

  Advertisements

  Ovo je jednostavno dijeta sa malo ugljenih hidrata, što objašnjava brzi gubitak kilograma jer se zalihe mišićnog glikogena u organizmu iscrpljuju tokom nekoliko dana. To takođe znači da je verovatno da će se brzo mršavljenje postignuto u početku brzo usporiti nakon nedelju ili dve, odnosno nakon prestanka dijete.

  Ali…

  FOTO: PIXABAY

  Dugoročno, dijeta sa krastavcima verovatno neće zadovoljiti dnevne potrebe za nizom ključnih hranjivih sastojaka, uključujući kalcijum, vlakna, cink i vitamin B, kao što su unos mleka i integralnih žitarica u posebno malim ili čak nepostojećim količinama.

  Drugi očigledan problem sa krastavac dijetom je da zahteva da imate izuzetno ograničen režim ishrane i onaj koji verovatno neće biti održiv na duži rok. Za neke, takvi fokusirani, restriktivni obrasci ishrane jednostavno podstiču restriktivni režim ishrane, u kojem se za kratko vreme pridržavaju ovog strogog režima, pre nego što se prejedu. To je samo jedan od razloga što su tako ograničeni režimi retki i što ih slabo promovišu.

  Da li krastavac dijeta deluje?

  FOTO: PRINTSCREEN

  Advertisements

  Svaka dijeta koja ograniči unos hrane na tako ograničen broj namirnica ili na tako malo ugljenih hidrata će uspeti, ali retko kad dugoročno.

  Nažalost, ne postoji ništa posebno u vezi sa krastavcima koji će vam pomoći da sagorite veće količine masti ili brže smršavite nego što će dijetu nadograditi na bilo koju drugu biljnu salatu. I budimo iskreni, ko bi mogao jesti toliko krastavca više od dan ili dva?

  Advertisements
  Advertisements