Master Cleanser dijeta za izbacivanje toksina, čišćenje bubrega i sistema varenja

Master Cleanser dijeta je plan ishrane izbacivanje toksina iz organizma, čišćenje bubrega i sistema varenja. Popularizovao ju je Stanley Borroughts 1940. i prvi put publikovao 1976. godine.

Pročišćavanje je bazirano na Limunovoj dijeti. Preporučuje se svim akutnim i hroničnim stanjima, kad je problem prekomerna težina, kad sistem za varenje treba odmor, ili kad je neophodna izgradnja telesnog tkiva.

Advertisements

I obe kasnije objavljene verzije pozivaju se na Limunovu dijetu. Poznate osobe su dijetu učinile poznatom širom sveta, ističući je u svrhu čišćenja i/ili brzog mršavljenja.

Ova dijeta navodi sve što je potrebno za vreme njenog trajanja i drži se najmanje deset, a najviše četrnaest dana. Napitak od limuna uzima se šest do dvanaest puta dnevno. Dok traje dijeta ne bi se trebale unositi druge namirnice.

Dodaci nisu dopušteni. Po potrebi se može dodatno popiti vode. Biljni čajevi – laksativi iz trgovina s organski uzgojenom hranom – mogu se koristiti za povećano čišćenje svake noći ili ujutru odmah nakon buđenja.

Advertisements

Recept za napitak od limuna zasniva se na jedinstvenim odlikama svakog sastojka. Poželjno je da limun (ili limeta) bude svež i organski uzgojen. U napitak se, zajedno sa sokom, umešaju kora i pulpa limuna, što dodatno podstiče varenje.

Javorov sirup bogat je vitaminima i mineralima, a dodavanjem mlevene čili papričice organizmu osiguravamo vitamine B i C, što je u ovoj dijeti potrebno kako bi se razredila sluz i poboljšao protok krvi.

Advertisements

Prvog i drugog dana dijete dodajte 230 ml svežeg soka od narandže i vode po želji. Treći dan probajte ujutru sok od narandže, sirovo voće za ručak i voće ili salatu od sirovog povrća naveče.

Preporučena dijeta je prirodna vegeterijanska dijeta.

Master Cleanser dijeta – prednosti i mane

Tokom kraćeg perioda dijeta ni u kom slučaju ne može naštetiti. Ali hranljiva vrednost je upitna: svaki napitak sadrži prosečno 115 kalorija sa gotovo 0.4 grama proteina i 29 grama ugljenih hidrata.

Osobama koje boluju od određenih bolesti, posebno bolesti bubrega ili raka, ova dijeta može postaknuti dalji razvoj bolesti ili neuhranjenost.

Trenutni naučni podaci ne podržavaju ovaj post izuzetno malog unosa kalorija. Dijeta ne može biti štetna tokom držanja od nekoliko dana; ako se drži duže, može uticati na usporavanje metabolizma, opuštanja mišića i oštećenja nekih organa.

Advertisements

Ovaj plan pogodan je za one koji žele radikalnu promenu uobičajenog načina ishrane, imaju zdravstvenih problema ili su zainteresovani za čišćenje organizma.

Dijetu bi trebale izbegavati osobe koje boluju od dijabetesa, bolesti bubrega, raka, sindroma iritacije creva ili nekih drugih bolesti. Osobe zainteresovane za ovu dijetu najpre se trebaju savetovati sa svojim lekarom.

Master Cleanser plan za svaki dan

  • Doručak: napitak od limuna, sveži sok od narandže
  • Ručak: napitak od limuna, sveži sok od narandže, sirovo voće za ručak
  • Večera: napitak od limuna, sveži sok od narandže, voće ili salatu od sirovog povrća
  • Međuobrok (3-9 puta dnevno): napitak od limuna

Slične dijete:

Kupus dijeta za brzo mršavljenje: 5 do 7 kg manje za samo 7 dana

Dijeta sokovima za čićenje organizma i brze rezultate

Citrus dijeta: 15 kg za 7 dana! Odlično rešenje za zdravo i brzo mršavljenje

Nova dijeta sa supom od kupusa: Evo kako smršati do 10 kilograma bez puno muke

Advertisements
Advertisements
Back to top