Moja iskustva na Paleo dijeti: Nemojte raditi ove greške

Bio sam na Paleo dijeti već neko vreme (3 godine prilično ozbiljno i mnogo godina pre toga), ali još uvek učim! Još uvek učim o tome šta deluje na moje telo, o novim činjenicama, o ishrani i kako da koristim paleo dijetu efikasnije.

Dakle, evo nekoliko saveta o Paleo dijeti koje sam naučio na teški način, i delim ih sa vama tako da ne morate praviti greške koje sam ja pravio (molimo vas da podelite svoje savete u komentarima ispod).

Advertisements

Spavajte 8+ sati svake noći

Ok, znam da ovo zvuči kontraintuitivno jer ako više spavate onda sigurno gubite vreme, ali iskreno, mnogo bolje funkcionišete kada se naspavate. Pravićete (ili nećete) manje grešaka u svom poslu, biti manje pod stresom i imati više snage i volje da se držite svoje Paleo dijete!

Verujte mi, uz dobar noćni san, možete odoleti onom čokoladnom kolaču koji vam nudi vaš kolega u 15 sati popodne! Pored toga, ako možete više da spavate, brže ćete izlečiti telo, bilo da gubite kilograme ili lečite bolest.

Pripremite obroke vikendom

Ako ne kupujete i ne kuvate hranu na ovaj način, gubite mnogo vremena i energije.

Advertisements

Izađite vani

Koliko god bih voleo da vam kažem da samo stalno kuvate i nikada ne jedete napolju, svi znamo da bi to bio prilično beskoristan savet! Uvek će biti dana kada putujemo, imamo previše posla, nismo planirali unapred ili nam je jednostavno dosadno.

Dakle, za te dane se pobrinite da već imate restoran na umu u koji možete da odete i da naručite nešto prikladno. To može biti odrezak sa slatkim krompirom u restoranu ili velika pileća salata. Šta god da je, odlučite se na vreme i pridržavajte se toga kad vam postane teško.

Počnite jesti ribu

Jeste li znali da je riba super zdrava? Da li ste takođe znali da se riba kuva brzo? Možete kupiti smrznuti losos i napraviti jednostavnu supu s njim ili ga ispeći umotanog u aluminijsku foliju za zaista nežnu i laganu večeru. Postoji toliko mnogo opcija, a sve su jednostavne.

Advertisements

Pročitajte sastojke o SVAKOM proizvodu

Mrzim kada kupujem nešto za šta mislim da je očigledno poput kokosovog mleka, bademovog putera ili paradajza isecknog na kockice samo da bih stigao kući i otkrio da sadrži sastojke koji nisu dozvoljeni na Paleo dijeti (poput dodanog šećera ili suncokretovog ulja).

Tada sam često prisiljen da napravim nešto drugo za jelo ili da koristim sastojke koje sam kupio dok bih sam sebe psihički udarao zbog toga što sam se opet zavarao (nije sjajan osećaj). Trebalo mi je nekoliko godina da naučim ovu važnu lekciju, ali sada uvek čitam listu sastojaka svega što kupim.

Zaboravite na tradicionalne recepte

Mislite jednostavno. Ako ste voleli hamburgere, probajte da imate hamburgere bez lepinje. Ako ste voleli pileće grickalice, pokušajte da ispečete pileća prsa pržena u topljenom ulju. Ako ste voleli picu sa feferonom, pokušajte da proširite horizont!

Podrška porodice je poželjna

Iako možete da se borite sami, to nije baš efikasno. Prvo, ako morate da pripremite različite obroke za različite članove porodice, onda to oduzima puno vremena. Konačno, gubite na podršci tokom loših dana i zaista vam je potrebna bilo kakva podrška!

PODELITE ILI POŠALJITE PRIJATELJIMA
Advertisements
Advertisements