Recepti za limun dijetu i zdravstvene prednosti

Izgledajte i osećajte se sjajno dodavanjem detoks vode u svoju dnevnu rutinu. Ove jednostavne detoks vode su odličan način da pijete više vode, za mršavljenje, hidrataciju i kao podrška vašem imunološkom i probavnom sistemu – plus imaju dobar ukus!

Skoro je sezona bikinija. Jeste li spremni za to?

Advertisements

Ako ne, dobro mesto za početak je samo ispijanje više vode! Naša tela čine 60% vode, POTREBNA nam je voda da bismo preživeli. Jedan od trikova u ovo doba godine, ne samo da pijete više vode, već i da se detoksirate, je dodavanje nekoliko jednostavnih ciljanih sastojaka u vodu.

Postoji mnogo teorija o tome koliko vode trebate piti dnevno. Neki kažu da biste trebali piti 15 ml vode za svaki kilogram, drugi kažu, osam čaše vode dnevno. Iskreno, ne bi se još uvek fokusirali na broj.

Prednosti detoksa sa limunskom vodom

 1. Pomaže u podsticanju hidratacije. Trebali bismo piti osam 8 čaše vode dnevno, dodavanje limuna vašoj vodi pomaže da dobije lepši ukus i teoretski će vam pomoći da pijete više vode.
 2. Voda i limun podržavaju gubitak kilograma. Ako pijete više vode, ustvari ćete se osećati ispunjeno. To u kombinaciji sa zdravstvenim koristima limuna, konkretno polifenolnim antioksidansima, pomaže u smanjenju gojenja.
 3. Dobar je izvor vitamina C. Citrusi su uopšte odličan izvor vitamina C, dodavanje limuna u vašu vodu daje dodatno pojačanje. Dodajte pomorandžu ili grejpfrut za još veću snagu vitamina C.
 4. Pomaže kod probave. Neki piju limunsku vodu da pomognu u sprečavanju opstipacije. Pijenje tople ili tople vode sa limunom kada se ujutro probudite može vam pomoći da vaš probavni sistem počne raditi.

Ako konzumirate ovu limunsku vodu tokom dana, primetićete značajnu razliku. Da bi napitak bio što zdraviji koristi se filtrirana voda i organski limuni.

FOTO: PIXABAY

Sada, iako voda od limuna ima toliko velikih prednosti, ima i nekoliko sporednih efekata. Limuni su bogati limunskom kiselinom, što može uzrokovati propadanje zuba. Jedan od načina na koji možete sprečiti propadanje zuba je pijenje kroz cevčicu.

Advertisements

Neki kažu da imaju gorušicu zbog limunske vode, tačnije od limunske kiseline u limunu. Neki ljudi dobiju gorušicu, a drugi kažu da pomaže u ublažavanju gorušice jer limunov sok postaje alkalan. Tako da mislim da je kod jednih ovako, a kod drugih onako.

Drugi kažu da su primetili porast odlaska u kupatilo od konzumiranja limunske vode. Nema istraživanja koja bi pokazala da pijenje limunske vode povećava lomove u kupatilu. Ali reći ćemo, ako pijete više vode, ići ćete više u toalet. To je činjenica.

Sve u svemu toliko je prednosti pijenja limunske vode! Vašem telu je potrebna hidratacija! Pomoći će u smanjenju upale, pomoći u varenju i podržati gubitak kilograma.

Kako limunska voda pomaže detoksu?

Budimo jasni. Limunska voda nije detoks. Da biste zaista detoksirali svoje telo, morate da uklonite toksine iz svog gastrointestinalnog trakta i da biste to učinili potrebna su vam vlakna. Limuni nisu bogati vlaknima. Ali limuni sadrže dosta vitamina C koji pomaže imunološkom sistemu. Limunske vode pomažu vašem telu ispiranjem toksina i čišćenjem jetre.

Advertisements

Recepti za limun dijetu

Dakle, hajde da se pripremimo za  sezonu bikinija sa ovim laganim detoks receptima za limunsku vodu!

FOTO: PIXABAY

4 recepta za detoks vodu sa limunom

4 jednostavna recepta za detoks vodu sa limunom za koje vam je potrebno samo nekoliko minuta. Ove jednostavne detoks vode učiniće da se osećate sjajno – jednostavan način da pijete više vode, gubite kilograme, hidrirate i podržavate svoj imuni i probavni sistem – plus imaju odličan ukus!

Detoks voda sa limunom i mentom:

 • 3–4 kriške limuna
 • 3 grančice mente
 • 200 ml vode
FOTO: PIXABAY

U veliku čašu dodajte kriške svežeg limuna, mente i vodu. (malo izmrvite mentu ako želite zaista da probate ukus mente.

Detoks voda sa limunom i borovnicama:

 • 3–4 kriške limuna
 • 10 svežih borovnica
 • 200 ml vode
FOTO: PIXABAY

U veliku čašu dodajte kriške svežeg limuna, borovnice i vodu.

Detoks voda sa krastavcem i limunom:

 • 3–4 kriške limuna
 • 4 kriške krastavca
 • 200 ml vode
FOTO: PIXABAY

U veliku čašu dodajte kriške svežeg limuna, krastavac i vodu.

Detoks voda sa limunom i đumbirom:

 • 3–4 kriške limuna
 • 3 kriške svežeg korena đumbira
 • 200 ml vode
FOTO: PIXABAY

U veliku čašu dodajte kriške svežeg limuna, kriške đumbira i vodu.

PODELITE ILI POŠALJITE PRIJATELJIMA
Advertisements
Advertisements