Skip to content
Home » Zelena dijeta: Najsavršenija stvar koju biste mogli učiniti za svoje telo

Zelena dijeta: Najsavršenija stvar koju biste mogli učiniti za svoje telo

  Zelena dijeta je u osnovi najsavršenija stvar koju biste mogli učiniti za svoje telo na proleće. Ova dijeta deluje protiv-starenja i protivupalno i to je čišćenje koje je posebno za žene stvorio Jogi Bajan. U osnovi mono-dijeta, zelena dijeta se sastoji od jedenja samo zelene hrane tokom određenog vremena.

  Jogi Bajan preporučuje da žene nikada ne poste tokom dugog vremena jer to može oštetiti ženin unutrašnji sistem. Umesto toga, zelena dijeta podržava prirodni proces detoksikacije tela dok istovremeno duboko neguje žlezde, organe i tkiva.

  Advertisements

  Jedenje sve zelene hrane jača krv i unosi u telo hlorofilom koji pojačava tonus i bistrinu kože, poboljšava varenje i podržava detoksikaciju jetre. Svako razdoblje čišćenja zelenom dijetom daje vedrinu i lakoću telu, umu i duhu. Trajni period ovog čišćenja (10-30 dana) stvara dubok osećaj mira i spokoja.

  Dok je na fizičkom nivou, zelena dijeta pročišćava jetru, bubrege i debelo crevo, na emocionalnom nivou isceljuje srce i emocionalno telo i povezuje vas sa zemljinom energijom.

  FOTO: PIXABAY

  Advertisements

  Proleće je savršeno vreme za početak čišćenja sa zelenom dijetom. Pokretanjem detoksa u proleće usklađujemo se sa prirodnim ritmovima tela i koristimo sadašnju moćnu energiju.

  U proleće počinjemo da izlazimo iz tame, počinjemo svoj uspon nazad u svetlost. Kao takvo, telo se prirodno priprema da odbaci ono što mu više ne služi, da očisti težinu i ponovo se napuni za fazu novog rasta i širenja.

  Advertisements

  Niste sigurni da vam li treba detoks? Evo nekih znakova:

  • Zadržavanje tečnosti i / ili zagušeni sinusi
  • Želja za šećerom i / ili pitanja šećera u krvi
  • Nadimanje
  • Dobijanje na težini
  • Akne, svrab kože
  • Umor
  • Autoimunitet
  • Hemijska osetljivost
  • Nesanica

  Svi bi trebali da se detoksujemo s vremena na vreme. Čak i ako ste super svesni kako jedete, verovatno biste i dalje mogli da koristite detoks nekoliko puta godišnje. Stres, zagađenje i aditivi su u modernom svetu prilično neizbežni. Detoksiranjem ne samo da oslobađamo telo nagomilanog otpada, već vraća u život nas i naše telo.

  Čišćenje nam daje prostor da posmatramo ne samo kako smo podsvesno naviknuti na hranu, već i kako se odnosimo prema svom životu.

  FOTO: PIXABAY

  Zelena dijeta (ili zeleno čišćenje)

  Advertisements

  Mono-dijeta koristi samo prirodne zelene hrane. Zeleni slatkiši se ne računaju! 🙂 Čišćenje preporučeno 3-40 dana. Jedite onoliko koliko je poželjno za svaki obrok – dovoljno da se osećate zadovoljno, ali se nemojte prejesti.

  Potrošnja semenki i orašastih plodova treba da bude minimalna. U idealnom slučaju, jedete uglavnom sveže zelje. Pokušajte da ne jedete ništa posle 19:00. Svakodnevno pijte najmanje 8–12 čaša tople tečnosti kako biste osigurali adekvatnu hidrataciju i pomogli izbacivanje toksina iz sistema.

  Na kraju vašeg čišćenja, Jogi Bajan predlaže da se pročišćavanju doda voće, zatim postepeno žitarice, a kasnije mleko. Radite polako i u vremenskom okviru osećaja koji je dobar za vaše telo.

  FOTO: PIXABAY

  Zelena dijeta namirnice

  • POVRĆE I VOĆE: Brokoli, kupus, okra, zeleni paradajz, grašak, kelj, spanać, bosiljak, zelena jabuka, zeleno grožđe, krastavac, tikvica, zelena paprika, zelene masline, zeleni čili , Kivi, kruške, itd … Ako je zeleno i prirodno, možete ga koristiti!
  • TAKOĐE DOZVOLJENO: Pistaći, semenke bundeve, semenke konoplje, mung grah, grašak, maslinovo ulje, spirulina, avokado: 1 – 1½ dnevno.
  • OSTALO: Svi biljni čajevi, zeleni čaj, limunov sok, jogi čaj, soja sos, biljna so, začini

  „Jednostavna hrana je vrlo jednostavna. Jednostavnije jedete, zdraviji postajete. Veoma je teško jesti jednostavnu hranu. Zbog toga u terapiji uvek postoji mono dijeta. Pojedi samo jednu stvar. “Jogi Bajan.

  ***

  Ako probate ovu dijetu, voleli bi da čujemo vaša iskustva. Slobodno nam pošaljite imejl ili pišite u kometare, i recite nam o svom iskustvu.

  Advertisements
  Advertisements
  Advertisements